Over ons
Het verhaal achter Flex-Ice

Over Ons

In 2002 kreeg ik de kans om een eigen onderneming  te starten. Na 15 jaar actief te zijn geweest in de verkoop van kunststof producten voor ons familiebedrijf werd deze verkocht en gereorganiseerd. Een aantal producten werden afgestoten wat mij de kans bood om een eigen handelsonderneming in kunststof producten voor de agrarische sector op te richten. In 2004 ben ik een samenwerking aangegaan met Plastar uit Buenos Aires in Argentinië. Voor hen werd Flex-Pack de distributeur voor Europa van silobags voor het opslaan van granen en veevoeders.

In 2006 zijn we gestart met loonwerk voor verpakkingsproducten voor de tuinbouw. Doordat de productie van deze materialen zich had verplaatst naar het verre oosten  was er plaats voor een lokaal bedrijf dat de specificaties kon aanpassen aan verpakkingsmachines en specifieke klanteisen. Inmiddels verzorgen wij dit loonwerk voor  alle toeleveranciers van de tuinbouw.   
 
In 2007  deed zich een nieuwe kans voor: Rond 1990 ontwikkelde een Australiër een flexibel koelelement. Hij liet 5 machines bouwen die elk werden verkocht aan een geselecteerd bedrijf op ieder continent. Uit de failliete boedel van één van deze bedrijven wist ik in 2007deze machine en de voorraden  te kopen. In de loop der jaren hebben wij de productiecapaciteit uitgebreid met in eigen beheer gebouwde machines en verpakkingsrobots.  

Het basisprincipe van ons product is nog steeds hetzelfde als toen maar door het gebruik van nieuwe materialen zijn onze koelelementen nu inzetbaar voor tal van toepassingen in uiteenlopende markten.  Inmiddels zijn wij de grootste producent van flexibele koelelementen in West-Europa en leveren we vele miljoenen stuks per jaar over de hele wereld.

John de Klerk