Flex-Ice
Koelkracht van formaat

Flex-Ice

Flex-Ice™ is opgebouwd uit een laag kunststof folie, water-absorberend polymeer en een laag waterdoorlatend non-woven doek.  De folie zorgt voor de sterkte van het koelelement. Het water-absorberend polymeer absorbeert het water niet alleen maar houdt het ook vast, zelfs onder druk. Het non-woven doek heeft een capillaire werking waardoor het polymeer het water, als het ware, door het doek heen trekt. Flex-Ice™ bestaat uit kleine cellen waardoor het zeer flexibel is en goed contact kan maken met het te koelen product. Deze flexibiliteit zorgt ook voor een goede inpasbaarheid in de verpakking en een efficiënte koeling. De bevroren gelmassa in Flex-Ice™ wordt goed geïsoleerd door het laminaat en het non-woven. Hierdoor is de koeling heel gelijkmatig en is er geen kans op vriesschade. Flex-Ice™ absorbeert het eigen condenswater waardoor het versproduct droog blijft.
 

De meest gebruikte elementen

14x20 cm   (6 cellen) gevuld gewicht: 200 gram.
14x40 cm (12 cellen) gevuld gewicht: 400 gram.
20x24 cm (12 cellen) gevuld gewicht: 400 gram.
28x40 cm (24 cellen) gevuld gewicht: 800 gram.

Overige specificaties:
 

Materialen

De standaard folie is wit en onbedrukt. Voor grote orders kunnen wij het voorzien van een meerkleurige bedrukking. Voor het koelen onder extreme omstandigheden hebben wij Flex-ice 3-ply ontwikkeld. Op het non-woven wordt een additionele geperforeerde blauwe laag folie aangebracht. Het koelelement wordt hierdoor een stuk sterker, de koeltijd wordt verlengt en het aan elkaar vriezen van de elementen wordt tot een minimum beperkt.
 

Grootte

De Flex-Ice™ flexibele koelelementen zijn verkrijgbaar in 3 cel-grootten: 
Standaard: 7 x 7 cm (gevuld: 33 gram)
Dubbel: 7 x 14 cm (gevuld: 95 gram)
Groot: 10 x 14 cm (gevuld: 225 gram)
 

Afwerking

Flex-Ice™ is ook leverbaar op een rol. De elementen kunnen dan losgescheurd worden op de afscheurperforatie. Ook de al losgesneden elementen kunnen worden voorzien van een afscheurperforatie. Hierdoor is het mogelijk om precies de juiste hoeveelheid ijs aan uw product toe te voegen zonder daarvoor verschillende maten koelelementen op voorraad te houden.

N.b.
“Migratietests op Flex-ice voldoen aan de eisen van Verordening (EU) nr. 10/2011, met inbegrip van amendementen, met betrekking tot kunststof materialen en voorwerpen die bestemd zijn om in contact te komen met levensmiddelen. Intertek Test Report RE33069A d.d. 13 november 2020.“


Flex-ice-producten