Toepassing
Transport

Steeds strengere regelgeving m.b.t. de versheid van voedingsmiddelen heeft ervoor gezorgd dat het gebruik van koelelementen steeds belangrijker wordt om de koelketen te kunnen sluiten. Tijdens de productie en verwerking en in de winkels, restaurants, supermarkten en in de keuken is de infrastructuur ingericht om temperatuur gevoelige producten adequaat te koelen. Tijdens het transport is de kans op een onderbroken koelketen het grootst.

Voor het wegvervoer zonder koelinstallatie, vliegvervoer en thuisconsumptie kan Flex-ice een rol spelen. Bij onze klanten worden wij elke keer weer verrast door de hoeveelheid aan toepassingen van onze koelelementen. Het wordt o.a. gebruikt voor het transporteren van kaviaar, levende insecten, visaas, kreeft, krab, chocolade, kaas en andere zuivelproducten. Ons grootste afzetgebied is echter het transport van verse vis per vliegtuig.

 

Transport van verse vis

Voor het transport van verse vis per vliegtuig is Flex-Ice™  het perfecte koelmedium. Gelpacks en koelplaten zijn te hard en koelen minder gelijkmatig. Het gebruik van scherfijs en droogijs in vliegtuigen is aan strenge regels gebonden terwijl onze flexibele koelelementen uitstekend geschikt zijn voor dit type vervoer. Het gewicht, de flexibiliteit, de gelijkmatige koeling en het voorkomen van vriesschade zorgen ervoor dat de vis in topconditie aankomt op de plaats van bestemming. 

Niet alleen in de lucht maar ook op land koelt Flex-Ice™  de vis. Viskwekerijen, visverwerkende industrie, de groothandel maar ook viswinkels gebruiken Flex-Ice™  zodat de vis uiteindelijk vers opgediend kan worden in het restaurant of bij de consument. Om de koelketen helemaal te sluiten kiezen grootwinkelbedrijven en supermarktketens steeds vaker ervoor om koelelementen aan de boodschappentas toe te voegen. Wij leveren Flex-Ice™ voor deze toepassing zodat de versproducten gekoeld in de koelkast van de consument belanden.
 

Transport van bloemen

Bij het transport van bloemen per vliegtuig worden de exportdozen met bloemen voorgekoeld verzonden. Voor bestemmingen waar het risico van een onderbroken koelketen groot is worden vaak flexibele koelelementen toegevoegd. Deze kunnen eenvoudig rond de stelen van de bloemen aangebracht worden. Het koelen van de stelen vermindert de productie van het rijpingsgas ethyleen waardoor de bloemen veel langer vers blijven.